Q&A


Kring våra ‘körkort’ keramikkurser:

Vad? I denna kurs lär du dig grunden av att dreja, hinner du att dreja några alster, berättar vi om rutinerna i vår keramikverkstad och får du tillgång (din körkort) till verkstaden under ‘dreja själv’ tiderna. Under sommaren betyder detta varje dag kl09-21, resten av året har vi öppen verkstad på söndagar och behöver du boka i dig, senast dagen innan. Vi bränner dina alster som du vill behålla när de har torkad och vi är där för att hjälpa med glaseringen när du kommer tillbaka.

Nivå? Vi anpassar kurserna till deltagares nivå och tidigare erfarenhet med att dreja. Man kan även välja att handbygga eller både och. Även om du har mycket erfarenhet med att dreja, behöver du ett körkort kurs om du vill använda verkstaden själv.

Material? Vi använder stengodslera i vår verkstad. Vi rekommendera att använda vår röda lera, som har en hög chamotte percentage och som är mycket förlåtande, samt testad för alla våra glasyrer. Vi förbereder leran i en lerkran, så du slipper att valka och vi slipper explosioner i våra ugnar;-).

Kostar? En körkortkurs kostar 250 kr/pers och är gratis för barn up till 12 år. Egen tid i verkstaden kostar 100kr/timme (gratis för barn up till 12 år). Materialkostnader ingår i bränningen och är 100kr/kg och 150kr/kg för skröj (första)- och glasyr (andra) bränningen. Vi bränner på 1000 och 1200 grader C. Varje år behöver man förnya sitt körkort. Vi skrivar kostnader på din körkort, och du swisher när du är hos oss.

Längre kurs? Vi erbjuder även längre (3-3.5 timme) keramikkurser året runt för grupper av 6-10 pers, 400 kr/pers. Bara på beställning.

Kring våra tovningskurser:

Nivå? Kurserna är anpassade efter varje deltagares nivå, intresse och tidigare tovningserfarenhet.

Metod? Vi (våt)tovar, valkar, bygger skelett och nålfiltar. Även de som har intresse av själva kardningsprocessen är välkomna.

Material? Vi använder lokal ull som vi tvättar, kardar och blandar året runt. På Tottnäs bor ca 50 tackor, ryor, pälsfår och dorperskorsningar. Fåren är utmärkta naturvårdare och håller markerna kring gården öppna och vackra! Silke, merino och glitterfiber ingår också i vårt utbud.

Kostar? Vi har längre och kortare tovningskurser. De längre (kl10-15) kostar 1800 kr/pers (inkl. material, lunch och kaffe) och de kortare (kl10-12) 650/300kr vuxen/barn (inkl material och kaffe/festis).

Kring vår musikstudio och miniteater:

Nivå? Musikstudion är inriktade med teknik i allra högsta klassen. Det finns även en av de sista helfungerande helt diskreta mixerbord (en Cadac G från 1972). Därmed är studion riktade mot professionella användare.

Metod? Det är möjligt att mixa (både in-the-box och analogt eller hybrid), och spela i. Vi kan använda de olika rum med annorlunda akustik. De flesta som vill spela i kommer några dagar där vi ställer up, du får nycklarna under några dagar, och hjälp finns när det behövs.

Material? Med en färgrik samling av mikrofoner, 200+ kanaler analoga mixerbord, och en gedigen samling vintage outboard finns det något för varje behov.

Kostar? Användningen är flexibel. Kom förbi och berätta vad du vill göra! Då löser det sig alltid!

Fler frågor? Välkommen att kontakta oss!